Endüstriyel kapı sistemleri içinde bulunan diğer bir adıyla seksiyonel kapı istenilen ebat ve ölçülerde tasarlanabildiğinden dolayı giriş ve çıkışların bulunduğu tüm yerlerde kullanılabilir. Kullanım alanına göre; çelik ya da alüminyum malzeme seçenekleri mevcuttur. Satış uzmanlarımızdan ürün fiyatları hakkında, detaylı bilgi edinmek için lütfen iletişim kısmında bulunan numaraları arayınız.
Seksiyonel kapı ismi ile de bilinen endüstriyel kapı sistemleri üst düzey yalıtım özelliği ve güvenlik avantajı ile en çok tercih edilen kapı modelleri arasında yer almaktadır. Kiriş bölümüne göre dikey – normal – yüksek yataklama olarak kullanılmaktadır.
Endüstriyel kapıların kullanıldığı alanlara örnekler vermemiz gerekirse:
Fabrika alanlarının sevkiyat ve ürün girişinin yapıldığı bölümler
Sanayi ve oto galeri gösterim mekanları
Sanayi siteleri
Özel ürünlerin sergilendiği showroomlar
Hangar ve depo kapıları
Konutlar
Garajlar
Oto yıkama tesisleri
Atölyeler
Giriş – çıkışın güvenli olması, denetlenmesi istenen her yerde bu sistemlerden yararlanılır. Standart güvenlik önlemlerinden çok daha üst ve kaliteli bir denetleme mekanizması sunar. Yaylı sistem ile desteklenen endüstriyel kapılar kullanıcı tercihine ve kullanıldıkları alanlara göre otomatik ya da manuel olarak tasarlanabilmektedir. Ergonomik ve pratik kullanımı, kullanıcıları yormaması bu kapı sistemlerinin en büyük avantajlarıdır. Diğer endüstriyel kapı sistemi avantajlara da kısaca değinmek gerekirse:
Kapılar, giriş – çıkış alanlarının denetim altında tutulmasını sağlar. Bu sayede güvenli alanlar yaratılmasına yardımcı olur.
Mekanı daraltmadan giriş – çıkışın yapılmasına imkan tanır.
İçe, dışa ve yukarı yönde açılabilecek pek çok farklı imalat tasarımında üretilebilen ürünlerdir.
Isı ve ses yalıtımı konusunda kullanıcılarına büyük avantajlar sağlar. Özellikle poliüretan dolgulu paneller kullanıldığında maksimum ısı izolasyonu sağlar.
Son derecede estetik ve modern bir alan yaratılmasına yardımcı olur.
Mekanlara değer kazandırır. Toz yalıtımı ile mekanın temizliğini çok daha kolay bir hale getirir.
Sistem kızaklarının çalışma sisteminde sürtünmeyi azaltan rulmanlı tekerler kullanıldığında kapı sisteminin ömrü çok daha uzun olacaktır.
Bakım maliyetleri de oldukça düşük olan endüstriyel kapı modelleri uzun süre sorunsuzca kullanabileceğiniz kapı sistemleridir.
Kullanım kolaylığı ve konfor sağlar.
Kapı içerisinde personel kapısı gibi pek çok farklı tasarım özelliği eklenebilir.
Her türlü mimari tasarıma uygun seçeneklere sahiptir. Bu sayede mekanınızın mimari çizgisini bozmadan, hatta görünümünü daha şık hale getirerek hayalinizdeki mekanlara ulaşmanızı sağlar.
Kenar açıklıklarda doğru contalar kullanıldığında rüzgar izolasyonu sağlar. Mekanınızı dört mevsim yağmurdan, rüzgardan korumanıza yardımcı olur.
Çok hızlı bir şekilde açılıp kapanan mekanizması ile sizi bekletmeyen ve yormayan bir sisteme sahiptir.
Bu avantajlara sahip olmak, güvenli ve korunaklı alanlar yaratmak istiyorsanız seksiyonel kapı modellerini tercih edebilirsiniz.
Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre endüstriyel kapılar pek çok farklı modelde üretilmektedir. Bu modeller arasından mekanınızın ihtiyaçları, tasarımı ve doğru materyal seçimi ile istediğiniz model seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz. Üretilen modeller ve özelliklerini paylaşmamız gerekirse:
Sarmal Endüstriyel Kapı: İç ortam koşullarının dıştan en az şekilde etkilenmesinin istendiği, yoğun araç trafiğine sahip olan mekanlar için ideal bir çözümdür. Esnek sistemi ile oldukça uzun ömürlü olan sarmal endüstriyel kapılar güvenli alanlar yaratılmasına yardımcı olur.
Sıklıkla redüktörlü motor sistemlerinin kullanıldığı bu endüstriyel kapılar çok yoğun kullanımlara özel şekilde tasarlanmıştır. Rüzgar profil sistemi, rüzgara karşı dayanıklılığı maksimum seviyeye çıkarır. Sıkışmaya karşı özel sensörlü sistemlere sahipli olan bu kapı modeli yüksek emniyet sağlar. Taşıma sürecini optimum seviyeye çıkaran sarmal sistemler kapı açma ve kapama sürecini en iyi şekilde destekler.
Tesislerdeki trafik yoğunluğunu azaltan ve enerji kaybını minimuma indirgeyen sistemler fabrika ve tesisler için idealdir.
Katlanır Endüstriyel Kapı: Sıcak zamanlarda serin havayı, soğuk zamanlarda ısıyı içeride muhafaza eden sistem dış ortama karşı maksimum koruma sağlar. Yekpare endüstriyel sistemler rüzgar mukavemetini maksimum düzeyde tutacak şekilde tasarlanmıştır. Hem iç hem de dış mekanlar için ideal olan katlanır endüstriyel kapı bakım ve temizliği son derecede pratik olan bir sistemdir. Oldukça hızlı açılıp kapanabilen yapısı ile zamandan ve enerjiden tasarruf sağlar. İstenilen her tür ebatta tasarlanabilen bu sistemler katlanarak açılıp kapanmaktadır.
Sarmal Yangın Endüstriyel Kapı: İsminden de anlaşılabileceği gibi bu kapı sistemleri yangın oluştuğunda hemen kapanmaktadır. Bu sayede iki mekanı birbirinden ayırarak yangının yayılmasını engellemektedir. Birkaç saate kadar yangına dayanabilen bu kapı sistemleri sayesinde yangın yayılmadan müdahale etme şansını sağlar. Sıklıkla çelikten imal edilen bu kapılar yangın hassasiyeti yüksek kimya ve boya tesislerinde tercih edilen sistemlerdir. Yangın çıkma ihtimali yüksek tesislerde hem tesisin başka alanlarına yangının sıçramasını engeller hem de alandaki oksijeni azaltarak yangının daha çabuk sönmesine ve tesis malzemelerinin daha fazla zarar görmesine engel olur.
Şerit Perde Endüstriyel Kapı: Şerit perdeli endüstriyel kapı modeli esnek PVC materyallerden elde edilen şeritlerin yan yana dizilmesi ile imal edilen ve hava sirkülasyonunu en aza indirgeyen bir modeldir. Hava şartlarına göre imal edilen ebat ve kalınlarda tasarlanılan şeritler kullanılmaktadır. Toz ve ısı izolasyonuna ihtiyaç duyulan mekanlarda sıklıkla kullanılan bu endüstriyel kapı modelinden gıda üretim tesislerinden ilaç üretim tesislerine kadar pek çok işletme yararlanmaktadır. Bunun dışında soğuk hava deposu, kaynak bölmeleri, konveyör bant giriş – çıkış alanları, boyahaneler ve araç yıkama kabinleri gibi alanlarda da perdeli endüstriyel kapılardan yararlanılmaktadır.
Hem şeffaf hem de pek çok farklı solid ya da şeffaf materyallerden üretilen ürünlerdir. Soğuk hava depolarında düşük sıcaklığa adapte olması ve kolay kullanım için ekstra yumuşak materyallerden yararlanılmaktadır. Paslanmaz çelikten imal edilen metal profillerin kullanıldığı sistemler ısı izolasyonu için kullanabileceğiniz en ekonomik çözümler olarak karşınıza çıkar. Özel askı sistemleri sayesinde tavan ve duvar gibi pek çok farklı alana monte edilebilen bu kapı sistemleri akordeon ya da kayar raylı olacak şekilde imal edilebilir.
Endüstriyel Kepenk Kapı: Özellikle depo ve garaj alanlarında tercih edilen bu endüstriyel kapılarda alanın tavanına monte edilen ve yukarı aşağı hareket eden bir sistem kullanılır. Pek çok farklı renkte imal edilebilen kepenklerin imalatında PVC, alüminyum, çelik gibi pek çok farklı materyal kullanılabilir. Çok hızlı bir şekilde açılıp kapanabilen sistemleri ile sizi bekletmeden ürünlerin giriş – çıkışını gerçekleştirmeniz mümkün hale gelir.
Endüstriyel kapıların çalışma mekanizmaları birbirine benzer olsa da kendi aralarında 3 çeşide ayrılırlar. Bu 3 farklı endüstriyel kapı çeşidi kullanıldıkları alanın ihtiyaçlarına göre birbirinden farklı özelliklere sahiptirler. Bu çeşitlerden bahsetmemiz gerekirse:
Garaj Endüstriyel Kapı: Bu kapı modeli garaj giriş – çıkışlarının emniyeti için kullanılan bir endüstriyel kapı modeli olarak karşımıza çıkar. Modelde torsiyon yayları daha küçük olup ray kalınlığı da standart modellere göre daha ince bir yapıya sahiptir. Modelde kullanılan motor tavan raylı çekme tip motordur. Motor panelleri üst kısımdan tuttuğu için yay kırılma ve halat kopma emniyet sistemlerine gerek yoktur. Çok daha az maliyetli ve pratik kullanımlı bir kapı modelidir.
Cam Endüstriyel Kapı: Alüminyum doğramaların kullanıldığı cam endüstriyel kapı modellerinde talebe göre cam seçimi yapılmaktadır. İsteğe göre plex, temper, standart ya da ısıcam sistemleri kullanılabilir. Profiller standart metal renginde olabileceği gibi elektrostatik toz boyalar ile istenilen renge getirilebilir. Özellikle modern, daha aydınlık ve ferah alanların tasarımında tercih edilen bir endüstriyel kapı çeşididir.
Standart Endüstriyel Kapı: Kullanılan torsiyon yaylarının daha büyük olduğu standart modellerde motor şafttan tahrikli olarak tasarlanır. Şaft grubunda emniyet için yay kırılma ve halat kopma emniyet sistemleri kullanılmaktadır. Standart modeller genel olarak endüstriyel kapı ihtiyaçlarına hitap eden bir model olarak karşımıza çıkmaktadır.
Endüstriyel kapılar arasında en çok tercih edilen modeller arasında endüstriyel cam kapı modelleri de yer almaktadır. Cam kapılar ortamın daha havadar ve aydınlık olmasını sağlar. Bu nedenle özellikle ışık ihtiyacı yüksek olan mekanlar için ideal bir seçim olacaktır. Bu modeller arasında:
Yana Kayar Endüstriyel Cam Kapı: Bu kapı modeli otomatik cam kapı modelleri arasında yer almakta olup yana doğru açılmaktadır. Birbirinden ayrılması gereken alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle holding, iş yeri, hastane gibi alanlarda birbirinden ayrılan alanlar yaratılmasını sağlar. Otomatik olarak birisi yaklaştığında açılabileceği gibi kartlı sistemler ile sadece personelin geçiş yapabileceği şekilde de tasarlanabilir.
Manuel Endüstriyel Cam Kapı: Manuel endüstriyel camlarda kapı tutuş yerinden itilerek açılmaktadır. Elektrik kullanılmadan kullanıldığı için işletme maliyetlerini düşük tutmak isteyen, şık ve modern alanlar yaratmak isteyen kişiler için ideal bir endüstriyel cam modeli olacaktır.
Bombeli Endüstriyel Cam Kapı: Adından da anlaşılacağı üzere bombeli endüstriyel cam modelleri arasında bombeli modeller bombeli tasarımı ile dikkat çeker. Sıklıkla kolon kaplama için kullanılır. Binalardaki kolonların korunmasını ve şık bir görünüme sahip olmasını sağlar. İsteğe göre vitray, reklam afişi ve ekran gibi ek tasarımlar ile görünümü zenginleştirilebilir.
Asansör Endüstriyel Cam Kapı: Asansörlerin açılıp kapandığı alanlarda tercih edilen bu modellerde asansörün görünümü zenginleştirilir. Buzlu, desenli ve resimli modeller ile mekanın mimari çizgisine uygun bir tasarıma ulaşılabilir.
Yine cam modellerde kullanılacak cam saydam ya da buzlu olarak tercih edilebilir. Buzlu ve saydam camların yanı sıra, desenli camlar ile de mekanın görselliği şahlandırılabilir.
Endüstriyel cam kapıların fiyatlarına etki eden pek çok faktör bulunmaktadır:
Ölçü: Cam kapı sistemlerinin fiyatına doğrudan etki eden faktörlerden ilki ölçüdür. Ölçüye göre kullanılan materyaller artıp azaldığından alanın ölçüsünün belirlenmesi çok önemlidir. Büyük alanlar için imal edilen endüstriyel cam kapılar kullanılan materyal artış gösterdiğinden daha maliyetli olmaktadır. Öte yandan, küçük alanlarda kullanılan materyal azaldığından büyük alanlara kıyasla küçük ölçülerde üretilen cam kapıların maliyeti daha düşüktür. Ölçülerin doğru alınması imal edilen sistemin tam olarak alana monte edilebilmesini sağlar. Bu nedenle mekanın en – boy ölçüsünün hatasız bir şekilde alınması çok önemlidir. Bir ölçü aracı ile ölçüyü siz alabileceğiniz gibi anlaştığınız firmanın elemanları aracılığı ile de ölçünün alınmasını sağlayabilirsiniz.
Cam Seçimi: Kullanılan camın seçimi de fiyata doğrudan etki etmektedir. Temper, ısıcam ve çift cam standart camlara göre çok daha maliyetlidir. Ancak ısı ve ses izolasyonu bakımından bu cam çeşitleri ihtiyaçlarınızı daha çok karşılayacaktır. Yine kullanılan camın buzlu ya da desenli olması da fiyatı değiştirecektir. Mekanınızın mimarisine göre renkli, buzlu ya da desenli cam seçimi yapmanızı öneririz. Yine standart camlar da daha aydınlık ve ferah alanlar yaratmanızda size yardımcı olacaktır.
Model: Seçeceğiniz endüstriyel cam modeli fiyatın belirlenmesinde rol oynayacaktır. Mekanınızın tasarımına ve kendi kişisel keyfinize göre en doğru modeli kolaylıkla seçebilirsiniz. Örneğin, otomatik bir cam kapı arıyorsanız yana kaymalı cam endüstriyel kapı sizin için ideal bir model olabilir. Kolonları kaplamak için bombeli camları tercih edebilirsiniz. Asansörleriniz için asansör endüstriyel kapıları seçebilir; manuel olarak kullanabileceğiniz manuel cam kapıları seçebilirsiniz.
Firma: Fiyata etki eden bir diğer faktör ise ürünün imalatını gerçekleştirecek olan firma seçimidir. Firma seçimi yaparken piyasada deneyimli, müşteri memnuniyeti yüksek ve size model seçeneği bakımından geniş endüstriyel cam kapı modellerini sunan bir firma ile anlaşmanızı öneririz. Pek çok kişi düşük maliyetli olsun diye tecrübesiz firmaları tercih etmekte; daha sonra kısa ömürlü ürünler ile uzun vadede daha çok zarara uğramaktadır. Bu nedenle endüstriyel kapı imalatı yapan firmalar arasında profesyonel ve kaliteli hizmet sunan firmaları tercih etmenizi öneririz. Ancak bu şekilde kaliteli, ihtiyaçlarınızı karşılayan ürünler imal eden firmalara ulaşmanız mümkün hale gelecektir.
Kullanılacak Alan: Model ve ürün seçeneği bakımından endüstriyel kapıların kullanılacağı kullanım alanı da fiyatın belirlenmesinde rol oynamaktadır. Endüstriyel kapılar hem iç hem de dış mekanlarda tercih edilebilen modellerdir. İç alanlarda kullanıcılara sunulan materyal ve modeller ile dış mekanda kullanılan model ve materyaller birbirlerinden farklılık göstermektedir. Bu nedenle mekanınıza uygun seçimler yapmanız, doğru endüstriyel kapı modelini seçebilmeniz bakımından çok önemlidir.
Bu 5 faktörü göz önünde bulundurarak sizin için en ideal modeli, materyali, ölçüyü ve firmayı seçebilirsiniz. Bütçenize uygun seçenekler arasından size en uygun ürünü seçerek mekanınızın ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Güvenli, ısı ve ses izolasyonu yüksek ve modern estetik görünüme sahip alanlara sahip olabilirsiniz.
Cam kapı sistemlerinde bahsettiğimiz 5 ölçü kriteri diğer endüstriyel kapı sistemlerinde de geçerlidir. Cam kapılardan farklı olarak seçeceğiniz kapı imalat materyali de fiyatın belirlenmesinde rol oynar. Endüstriyel kapı imalatında, cam, çelik, alüminyum, poliüretan, PVC gibi pek çok farklı materyal kullanılabilmektedir. Bu materyaller arasından çelik ultra güvenlik ihtiyacı olan mekanlar için ideal bir seçim olacaktır.Ancak endüstriyel kapı fiyatları bakımından alüminyuma kıyasla daha maliyetli olacaktır. Alüminyum hem hafif olduğu hem de çeliğe kıyasla daha az maliyetli olduğundan çok daha fazla tercih edilen bir materyal olarak karşımıza çıkmaktadır. Öte yandan, PVC ve poliüretan materyaller hafif, uzun ömürlü ve hızlı açılan kapılara sahip olmak isteyen alanlar için idealdir.
Yine fiyata etki eden bir diğer faktör de desen ve renk seçimi olacaktır. Standart renkler dışında elektrostatik boyama tekniği ile kapılar pek çok farklı renge boyanabilmektedir. Mekanınızın tasarımına ve kendi kişisel zevkinize göre istediğiniz rengi tercih edebilirsiniz. Renk seçiminize göre endüstriyel kapı fiyatı değişim gösterecektir.
Ayrıca kilitleme mekanizması, otomatik, manuel sistem arasından tercih edeceğiniz mekanizma tercihi de fiyatın belirlenmesinde rol oynayacaktır. Bu nedenle renk, model, materyal, ölçü, imalat firması faktörlerine göre yapacağınız seçime göre ihtiyacınız olan ürünün fiyatına kolayca ulaşabilirsiniz. Net fiyat bilgisine göre bütçeniz doğrultusunda size en iyi teklifi sunan ürünü kolayca seçebilirsiniz.
Endüstriyel Kapı Ölçüleri
Pek çok farklı ebatta üretilebilen ürünlerdir. Her mekanın büyüklüğü birbirinden farklı olduğundan endüstriyel kapıların imalatında standart ölçülerin dışında ölçülerle de ürün imal edilebilmektedir. Çok yüksek ve çok geniş ebattaki giriş alanları için dahi endüstriyel sistemler uygulanabilir. En standart ölçülere göre en geniş 750 en yüksek 600 cm ölçülerde endüstriyel kapı ölçüleri kullanılabilir. Ancak bu ölçülerden daha yüksek ya da daha düşük ebatlarda da ürün imal edilebilir. Uygulama yapılan alanın rüzgar yükü, mekanın iç ya da dış mekan olmasına göre ölçülerde birtakım değişiklikler ya da önerilerde bulunulabilir.